Contact

SOCIETATEA ROMÂNĂ DE REABILITARE MEDICALĂ
asociația medicilor de
MEDICINĂ FIZICĂ ȘI DE REABILITARE

Trimitere rezumate

Participantii sunt invitati sa trimita lucrari originale pentru prezentari orale sau poster, cu conditia ca acestea sa nu fi fost publicate anterior. Autorii care vor sustine rapoarte vor respecta de asemenea toate instructiunile de mai jos. Lucrarile acceptate vor fi publicate in rezumat in volumul Congresului. Rezumatele vor fi redactate in romana si engleza. Nu se vor folosi diacritice. Este obligatorie completarea tuturor campurilor din formularul de trimitere a rezumatelor.

Speaker-ii prezentarilor orale, rapoartelor, simpozioanelor si posterelor vor fi prezenti la locul de desfasurare a congresului pentru a-si sustine prezentarile in direct, la data si ora din program. 

Congresul se va desfasura in format hibrid, cu prezenta fizica sau on line, in functie de tipul taxei achitate de fiecare participant. SRRM isi rezerva dreptul de a modifica modul de desfasurare a evenimentului in oricare dintre aspectele sale in functie de prevederile legale.

Rezumatele lucrarilor care vor fi prezentate la Congres vor fi trimise prin intermediul Formularului care este disponibil mai jos.


Formular trimitere rezumate


Structura formularului de trimitere a rezumatelor este urmatoarea:

Titlul rezumatului:

Titlul rezumatului trebuie introdus cu majuscule, sistemul preluand exact formatul introdus.
Titlul trebuie sa fie cat mai concis (maximum 200 de caractere incluzand si spatiile).
Nu se vor folosi abrevieri în titlu.
Autorii sunt responsabili de continutul stiintific al rezumatelor trimise si de traducerea in limba engleza.

Tematica

Se va selecta tema la care doriti sa afiliati lucrarea dumneavoastra din grila de tematici.

Numele autorilor

Se vor introduce complet, fara prescurtari in ordinea prenume, nume.
Nu se introduc grade profesionale sau academice.

Corpul rezumatului

Nu trebuie sa depaseasca 300 de cuvinte si nu va contine grafica sau tabele.
Va rugam sa acordati o atentie deosebita gramaticii, textul fiind preluat asa cum este introdus. Abrevierile vor fi explicate la prima aparitie in text.

Comunicarea rezultatelor unei cercetari stiintifice se poate face numai ca prezentare orala sau poster si va respecta urmatoarea structura: Obiective, Material si Metoda, Rezultate, Concluzii.
Optional se pot introduce maxim 5 referinte bibliografice.

Forma de prezentare

Se alege forma de prezentare Raport, Prezentare Orala sau E-Poster, conform instructiunilor de mai jos.

Rezumatele propuse ca Rapoarte vor dezbate teme generale, de mare interes pentru specialitatea de Medicina Fizica si de Reabilitare si vor avea maxim doi autori. Primul autor este cel care va sustine raportul si trebuie sa fie o personalitate cunoscuta in SRRM pentru activitatea stiintifica, didactica sau organizatorica. In cazul in care primul autor al unui raport nu este prezent, raportul nu se va putea prezenta.

Medicii rezidenti nu pot prezenta lucrari de tipul rapoartelor, cu continut de referat, ci doar rezultate ale cercetarii lor stiintifice sau prezentari ale unor cazuri clinice, de interes pentru participanti.

Lucrarile primite vor fi analizate de Comitetul Stiintific care le poate accepta sau respinge. Se poate solicita autorilor schimbarea formei de prezentare din Prezentare Orala in Poster si invers.
Trimiterea unui rezumat implica angajamentul formal al autorului de a de a prezenta lucrarea in sesiunea desemnata de catre Comitetul Stiintific, conform programului.

Pentru ca rezumatul sa fie publicat in Volumul Congresului si inscris in program, cel putin speakerul trebuie sa fie inscris la Congres si cu taxa de participare achitata pana la 30 septembrie 2024.
Neprezentarea unei lucrari implica respingerea rezumatelor trimise la viitoarele congrese.
NU vor fi acceptate rezumatele trimise prin posta sau e-mail.
Rezumatele pot fi trimise numai in format electronic, on-line prin completarea formularului de trimitere.

Perioada de trimitere a rezumatelor se va încheia la 30 septembrie 2024.

Redactarea prezentarii

Rezumatele trimise si acceptate in programul Congresului ca E-Poster vor fi redactate in Power Point, durata prezentarii fiind de 6-8 minute.

Rezumatele trimise si acceptate in programul Congresului ca Prezentare Orala vor fi redactate in Power Point, durata prezentarii fiind de 10-12 minute.

Rezumatele trimise si acceptate in programul Congresului ca Raport vor fi redactate in Power Point, durata prezentarii fiind de 15-20 minute.

Instructiuni redactare prezentari PowerPoint:

 Creati e-posterul in PowerPoint pe diapozitive format 16:9 (landscape). Numărul de diapozitive nu este limitat, dar trebuie respectată încadrarea în timpul alocat.

 • Structura recomandata dar nu obligtorie:
  - Primul Slide: Titlu, Autori, Afiliere,
  - Slide-uri continut: Obiective, Material si metoda, Rezultate
  - Ultimul slide: Concluzii, (optional Bibliografie)
  Asigurati-va ca textul si fundalul sunt in contrast. Evitati stilul descriptiv, cu mult text. Punctati si ilustrati doar ideile principale, pe care le puteti dezvolta in cursul prezentarii
  Pentru a insera imagini folositi formatele acceptate in Power Point la o rezolutie cat mai mare pentru proiectia high definition.
  Nu folositi animatie
 • Salvati fisierul cu numele primului autor. Daca un autor are mai multe lucrari acceptate si trimite mai multe fisirere PowerPoint, va adauga un numar in ordinea in care trimite fisierele. Ex: Popescu1.pptx sau Ionescu2.pptx
 

Parteneri


Media