Contact

SOCIETATEA ROMÂNĂ DE REABILITARE MEDICALĂ
asociația medicilor de
MEDICINĂ FIZICĂ ȘI DE REABILITARE

Newsletter e-InfoSRRM

21.06.2024

Punct de vedere SRRM - modificare Legea 95

Dragi colegi,
Dorim să ne exprimăm consternarea și indignarea față de conținutul OUG 66 din 13 iunie 2024, pentru modificarea și completarea Legii Sănătății 95/2006, care afectează în mod direct și profund specialitatea de Medicină Fizică și de Reabilitare, una dintre cele mai vechi specialități medicale din Europa, din Romania și una dintre cele mai vechi membre ale Uniunii Europene a Medicilor Specialiști (UEMS) prin secțiunea de Medicină Fizică și de Reabilitare (MFR).
Dar cel mai important este faptul că în forma publicată, OUG 66 pur și simplu periclitează viața pacienților cu dizabilități prin faptul că nu se respectă curriculum de pregătire atât al unor medici de diverse specialități care astfel ar putea recomanda fizioterapie, cât și al fizioterapeuților, care își depășesc competențele profesionale, acelea de profesiune conexă actului medical
OUG 66, elaborat de Ministerul Sănătății, face abstracție de două aspecte importante în acordarea asistenței medicale de Medicină Fizică și de Reabilitare. Primul este acela că fizioterapeutul, prin definiție, practică o profesiune conexă actului medical, deci nu poate pune un diagnostic și nu poate elabora un plan de tratament pentru pacient. Al doilea este acela că majoritatea fizioterapeuților din țara noastră nu au pregătire medicală, fiind absolvenți ai unei facultăți care nu este acreditată la domeniul de studii de licență Medicină, ci la domeniul Arhitectură, Urbanism și Educație Fizică. În timp ce absolvenții de la domeniul Medicină făceau cel puțin 1000 de ore de practică la patul bolnavului, cei de la domeniul Arhitectură, Urbanism și Educație Fizică făceau practică la ski, tenis de masă sau fotbal.
Ținem să precizăm că deși fizioterapeutul face parte din echipa multiprofesională coordonată de medicul de Medicină Fizică și de Reabilitare alături de alți profesioniști (terapeut ocupațional, psiholog, logoped etc.), Comisia de Medicină Fizică și de Reabilitare din cadrul Ministerului Sănătății, NU a fost consultată asupra conținutului Ordonanței de Guvern nr. 66!
În urma afișării propunerii de ordonanță în transparentă pe site-ul MS, Conducerea Societății Române de Reabilitare Medicală, Comisia de Medicină Fizică și de Reabilitare din cadrul Ministerului Sănătății, împreună cu un grup numeros de colegi, specialiști Medicină Fizică și de Reabilitare, au făcut repetate solicitări imperative de modificare a proiectului, atrăgând atenția asupra riscurilor la care sunt expuși pacienții în cazul în care ordonanța apare in această formă. Forurile la care au fost trimise adrese și memorii sunt: Ministerul Sănătății, CNAS, Cancelaria Primului Ministru, Președinție, Comisia de Sănătate a Senatului. Singurul for care a analizat în mod obiectiv propunerile noastre și cadrul legal existent a fost CNAS, care a și dat aviz negativ proiectului de ordonanță.
În prezent analizăm care ar fi cea mai bună strategie de contracarare a efectului acestei Ordonanțe, și așteptăm și din partea dvs. eventuale propuneri și sugestii la contact@srrm.ro subiect: OUG66/2024.
Sperăm că măcar în acest al 13-lea ceas să putem da dovadă de unitate în interesul pacienților noștri și specialității noastre.
Linkul la care puteți găsi textul integral al Ordonanței 66: https://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocument/284077
24.01.2024

Memoriu SRRM - modificare Legea 95

Ministerului Sănătății a publicat în transparență decizională proiectul de Ordonanță a Guvernului pentru modificarea Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății și pentru modificarea altor acte normative în domeniul sănătății.
SRRM a considerat necesar să elaboreze un memoriu în care să ia atitudine față de prevederile de la Articolul 244, punctul (4) și să argumenteze necesitatea înlocuirii sale cu următorul text:
”(4) Asiguraţii beneficiază de proceduri de fizioterapie, pe baza recomandării medicului specialist și în conformitate cu planul de proceduri specifice stabilit de medicul de medicină fizică și de reabilitare, cu sau fără contribuţie personală, în condiţiile prevăzute în contractul-cadru şi în normele sale de aplicare.”
Memorii cu conținut asemănător vor fi trimise Ministerului Sănătății și de Comisia de MFR a MS și Comisia MFR a CMR.
Dorim să mulțumim pe această cale numărului mare de colegi de specialitate care s-au implicat în ultimele zile în discutarea acestei probleme.
Puteți citi întregul memoriu aici: Memoriu SRRM 24.01.202411.01.2024

CNAS scade valoarea punctului pentru medicii specialiști

CNAS scade valoarea punctului pentru medicii specialiști din ambulator de la 4,5 la 3,3 lei, conform sumei prevazute de guvern în bugetul pe 2024.
Ne-am obișnuit ca Guvernului, din care face parte și ministrul sănătății, să nu-i pese de medicii specialiști, dar e clar acum că nu-i pasă nici de omul bolnav. Mulți furnizori de servicii medicale vor trage obloanele, neavând cum să supraviețuiască cu astfel de sume.
Problema nu e la CAS, ci la cei care au emis legea bugetului pentru 2024. Adică la guvern, dar și la parlament, care a votat-o, deși sunt destui medici printre senatori și deputati. Anul trecut se vorbea de măsuri de creștere a rolului ambulatoriului de specialitate astfel încât să scadă presiunea pe spitale, unde cheltuielile pe pacient sunt mult mai mari. S-a dovedit că au fost din nou doar vorbe goale. Lipsa de coerență a politicilor de sănătate alături de diminuarea fondurilor alocate duce la scăderea calității actului medical, în detrimentul omului bolnav dar și al personalului medical.
Constatăm că asiguratii vor plăti tot atât la CASS, dacă nu chiar mai mult în 2024, pentru a primi mai putin dacă se îmbolnăvesc. 
Constatăm că în condițiile scumpirilor de tot felul și a inflației mari, plata serviciilor medicale în ambulator se diminuează cu 27%. Multe cabinete medicale individuale alături de alți furnizori de servicii medicale vor trebui să închidă din lipsă de fonduri. Pentru medicina fizică și de reabilitare va fi și mai greu, pentru că la noi cheltuielile pentru activitatea unei baze de tratament sunt tot mai mari în timp ce decontarea serviciilor medicale făcute pacienților este tot mai mică. Dar aleșii noștri au alte probleme mai importante care le consumă toată energia ca să-i mai preocupe și starea de sănătate a oamenilor. Fac tot ce pot ca să nu renunțe nici în ruptul capului la pensiile speciale.


16.08.2023

Curs pre-congres: Dry Needling

Dragi colegi,
Vă informăm că miercuri, 11 octombrie 2023, între orele 9:00 și 13:00, se va desfășura la Crowne Plaza București cursul de Dry Needling, al cărui organizator este Conf. Dr. Irsay Laszlo. Cursul are o parte teoretică și o parte practică.
La acest curs, care precede deschiderea lucrărilor Celui de-al 46-lea Congres Național Anual de Medicină Fizică și de Reabilitare, se pot înscrie medici de Medicină fizică și de reabilitare care sunt membri SRRM și au achitat cotizația de membru pentru anul 2023.
Taxa de participare se poate achita doar cu cardul din contul de utilizator de pe srrm.ro al fiecărui medic membru SRRM și este aceeași, de 200 lei, indiferent de gradul profesional. Nu vom da curs solicitărilor de plată multiple sau de la terți.
Numărul de participanți este limitat la primii 100 de înscriși.
SRRM va elibera pentru acest curs certificate de participare fără puncte EMC.


14.02.2023

Societatea Română de Reabilitare Medicală vă invită în perioada 20-24 martie 2024 la un nou curs organizat de colegii de la UMF Iuliu Hațieganu, Cluj-Napoca.

Metode actuale de diagnostic și tratament în osteoporoză

Modalitatea de înscriere: http://www.umfcluj.ro/educatie-ro/cursuripostuniversitare-ro
Înscrierea la curs postuniversitar se va face cel târziu cu 7 zile lucrătoare înainte de începerea cursului.11.01.2023

Disciplina de Reabilitare Medicala de la UMF Cluj-Napoca împreuna cu Societatea Româna de Reabilitare Medicala va invita în 2-3 februarie 2023 la cursul postuniversitar:

Reabilitarea pacienților cu afecțiuni oncologice

Lectori: Conf dr Ciortea Viorela Mihaela, Conf dr. Irsay Laszlo, Asist. Univ. Dr. Ciubean Alina DenizaTema: Metode de reabilitare adresate pacienților cu afecțiuni oncologice. Indicații, contraindicații, precauții de tratament.

Adresabilitate: medici medicină fizică și de reabilitare Modalitatea de înscriere: http://www.umfcluj.ro/educatie-ro/cursuripostuniversitare-ro Înscrierea la cursul postuniversitar se va face cel târziu cu 7 zile lucratoare înainte de începerea cursului.


22.12.2022

Am asistat în ultima vreme la tot felul de luări de poziție față de intenția CAS de a scoate serviciile conexe de kinetoterapie din Normele COCA pentru 2023. Nu de puține ori SRRM și medicii de medicină fizică și de reabilitare au fost atacați pe social media și la mai multe posturi TV, unde s-au spus multe lucruri care nu sunt adevărate sau sunt doar jumătăți de adevăr. S-a ajuns până acolo încât să se afirme că SRRM ar fi responsabilă de modificarea Normelor COCA. Nimic mai fals, n-avem așa multă influență la CAS. SRRM nu dorește altceva decât îmbunătățirea serviciilor de medicină fizică și de reabilitare acordate pacienților cu dizabilități și de aceea considerăm că în forma în care sunt reglementate acum, serviciile conexe de kinetoterapie nu ar trebui să mai rămână în Normele COCA 2023. Faptul că aceste atacuri au fost orchestrate de președintele Colegiului Fizioterapeuților din România, Dana Stanca, ne uimește și ne mâhnește în aceeași măsură. Declarăm încă odată și cu această ocazie că fizioterapeuții sau kinetoterapeuții fac parte și vor face parte întotdeauna din echipa de Medicină Fizică și de Reabilitare. Medicii de medicină fizică și de reabilitare colaborează cu fizioterapeuții în fiecare zi și așa vor face și în continuare. Postăm astăzi poziția SRRM legată de serviciile conexe de kinetoterapie așa cum sunt ele reglementate în prezent în Normele COCA. Am ales să aducem la cunoștința publicului o serie de detalii mai puțin cunoscute astfel încât imaginea pe care și-o face fiecare să fie mai completă.


Vă prezentăm un material video în care este expusă pe scurt poziția SRRM față de scoaterea sau menținerea serviciilor conexe de kinetoterapie în Normele Contractului Cadru 2023:


19.12.2022

POZIȚIA SRRM FAȚĂ DE SCOATEREA SERVICIILOR CONEXE DE KINETOTERAPIE DIN PROIECTUL NORMELOR COCA 2023

Ca urmare a adresei CNAS nr. 2084 privind Dezbaterea Publică din data de 19.12.2022, vă comunicăm că opinia SRRM este favorabilă eliminării serviciilor conexe de kinetoterapie din pachetul de servicii de bază pentru asistența medicală ambulatorie de specialitate pentru specialități clinice.
Considerăm că această măsură va facilita accesul pacientului la servicii medicale, evitând birocrația inutilă și respectând dreptul acestuia de a-și alege furnizorul de servicii medicale.
De asemenea, serviciile conexe în forma actuală nu permit controlul sumelor cheltuite din bani publici, decontarea nefiind condiționată de semnarea cu cardul de sănătate al pacientului.


13.12.2022

OBSERVAȚII SRRM LA PROIECTUL STRATEGIEI DE SĂNĂTATE 2022-2030

Vă informăm că Ministerul Sănătății a publicat în transparență decizională în 29 noiembrie 2022 Proiectul pentru Strategia Națională de Sănătate 2022-2030. La pagina 53 din Proiect aflăm cu surprindere că unul din obiectivele MS este:

"Includerea serviciilor de recuperare / reabilitare la nivelul asistenței medicale primare și a kinetoterapeutului în echipa de furnizori de asistență medicală primară"

Ca reacție la conținutul proiectului și considerând că paragraful din Proiect citat mai sus este total inadecvat, membrii Consiliului Director al SRRM împreună cu membrii Comisiei de specialitate MFR a MS au redactat un document cu observații care a fost trimis la MS în 8 decembrie 2022.

Întreg documentul redactat de noi poate fi citit dând clic aici: Observatii SRRM-Strategia Nationala


25.09.2021

REZULTATE ALEGERI 2021 

Presedinte:

Prof. Univ. Dr. Mihai Berteanu

Secretar general:

Conf. Univ. Dr. Mădălina Iliescu

Trezorier:

Conf. Univ. Dr. Adrian-Costin Bighea

Membri:

Conf. Univ. Dr. Florina Popa

Conf. Univ. Dr. Delia Cinteză

Prof. Univ. Dr. Rodica Trăistaru

Conf. Univ. Dr. Elena Amăricăi

Sef de lucrari Dr. Laszlo Irsay

Conf. Univ. Dr. Georgiana-Ozana Tache

Dr. Daiana-Mihaela Popa


15.09.2021

SITUATIA CANDIDATURILOR DEPUSE PENTRU CONSILIUL DIRECTOR SRRM 2021Nume, prenume: Loc de muncă: Funcția: CV:
Berteanu Mihai UMF Carol Davila Președinte CV
Bighea Adrian SCJU Craiova Trezorier CV
Iliescu Madalina Gabriela Universitatea Ovidius Constanta Secretar general, Membru CV
Cinteza DeliaUMF Carol Davila, INRMFB Membru CV
Traistaru Magdalena Rodica UMF Craiova Membru CV
Popa Florina Ligia Univ. Lucian Blaga Sibiu, Fac.Medicina; SCJU Sibiu Membru CV
Irsay Laszlo UMF Cluj; Spitalul Clinic de reacuperare Cluj Membru CV
Amăricăi Elena Constanța UMF Victor Babeș; Spit.Copii Louis Țurcanu Timișoara Membru CV
Tache Georgiana Ozana UMF Carol Davila Membru CV
Popa Daiana Spitalul Clinic de Rec. Med. Băile Felix Membru CV

INFORMARE ALEGERI 2021

19.08.2021

Societatea Romana de Reabilitare Medicala convoaca Adunarea Generala ordinara de alegeri in data de 23 septembrie 2021 ora 18 cu urmatoarea ordine de zi: dare de seama, descarcare de gestiune, alegeri.

Alegerile se vor desfasura on line si sunt invitati sa participe toti membri SRRM cu drept de vot conform statutului, pentru a-si alege o noua conducere pentru urmatorii patru ani. Au drept de vot medicii specialisti si medicii primari de medicina fizica si de reabilitare, membri titulari ai SRRM, cu cotizatia de membru achitata pentru anul in curs.

Pentru desfasurarea Adunarii Generale de alegeri este necesara intrunirea unei majoritati simple, adica jumatate plus unu dintre membri titulari, in evidenta la data de 20 septembrie 2021.

Daca Adunarea Generala din data de 23.09.2021, ora 18 nu va avea cvorumul necesar pentru a fi legal constituita, se va convoca o noua Adunare Generala in data de 24.09.2021, orele 18, care se va desfasura indiferent de numarul participantilor.

Vor fi alesi pentru un mandat de patru ani, conform statutului SRRM, membri Consiliului Director compus din urmatorii: presedintele Societatii Romane de Reabilitare Medicala, secretarul general, trezorierul si vicepresedintii.

In functiile de conducere ale SRRM pot candida si pot fi votati numai membri titulari ai SRRM. Durata unui mandat in Consiliul Director este de 4 ani. O persoana nu poate indeplini mai mult de 2 mandate consecutive in aceeasi functie. Propunerea candidatilor la functiile de conducere poate fi facuta doar din randul membrilor titulari ai SRRM.

Votul:

Au drept de vot doar membri titulari ai SRRM (medicii specialisti si primari de Medicina Fizica si Reabilitare inscrisi in SRRM, cu cotizatia anuala achitata pentru anul 2021). Nu au drept de vot in cadrul Adunarii Generale membri onorifici, membri sustinatori, membri asociati si membri corespondenti.

Organizarea si desfasurarea votului se face sub coordonarea unei Comisii tehnice constituita din presedintele si secretarul general in exercitiu, membri voluntari dintre membri titulari prezenti la Adunarea Generala. Acestia vor putea sa se adreseze verbal Adunarii Generale. Ceilalti participanti vor putea comunica prin chat sau vor putea solicita sa li se dea cuvantul.

Procedura votarii:

La Adunarea Generala de alegeri pot participa numai membri titulari ai SRRM.

Membrii titulari care doresc, pot candida la una sau la mai multe functii din Consiliul Director, urmand sa fie validati pentru functia cea mai inalta la care au candidat, adica in ordine: presedinte, secretar general, trezorier, vicepresedinte. Optiunea unui membru titular de a candida pentru o functie va fi exprimata pana in 15 septembrie 2021 prin completarea unui formular care va fi trimis pe adresa de email a tuturor membrilor titulari. Odata cu alegerea optiunii de a candida la o functie in Consiliul Director SRRM, candidatul va trebui sa trimita prin email la contact@srrm.ro un CV in format EUROPASS.

Votul membrilor titulari se va face electronic, de pe PC, telefon, tableta, dupa accesarea platformei ZOOM din linkul pe care membrii titulari il vor primi pe adresa de email cu care sunt inregistrati pe srrm.ro. 

Ghid de conectare on line la Adunarea Generala

Functiile de presedinte, secretar general si trezorier se vor supune la vot una cate una, in aceasta ordine. Pe ecran va apare un tabel cu candidatii inscrisi la functia respectiva iar alegatorii vor putea bifa un singur nume (raspuns unic). Aplicatia ZOOM va afisa imediat rezultatul votului. Functia de presedinte, secretar general respectiv trezorier va fi ocupata de candidatul cu cele mai multe voturi.

Numarul de vicepresedinti va fi hotarat si comunicat in timpul Adunarii Generale. Pentru functiile de vicepresedinte, pe ecran va apare un tabel cu numele tuturor celor care candideaza pentru aceasta functie. Alegatorii vor putea bifa unul sau mai multi candidati (raspuns multiplu). Aplicatia ZOOM va afisa imediat rezultatul votului. Functia respectiva va fi ocupata in ordine de candidatii cu cele mai multe voturi.

Se vor crea conditii tehnice pentru ca presedintele SRRM nou ales sa se poata adresa Adunarii Generale.

Rezultatele votului vor fi consemnate in procesul verbal de sedinta si pe baza caruia se va redacta Hotararea Adunarii Generale de alegeri care va fi depusa la judecatorie.


28 martie 2021

Special Issue "Advanced Technologies for Assessment and Therapy in Rehabilitation Medicine".
Acest număr special al revistei Applied Sciences are ca editori invitați pe Dr. Elena Amaricai, Dr. Roxana Miclaus, Dr. Oana Suciu, Dr. Roxana Onofrei.
Se pot trimite articole până în 10 septembrie 2021. 
Mai multe amănunte și instrucțiuni pentru autori găsiți aici: https://www.mdpi.com/journal/applsci/special_issues/Advanced_technologies_assessment_therapy_rehabilitation_medicine

5 mai 2020

Ca urmare a unei informări primite de la medici intrați în rezidențiat în 2017 în specialitatea Medicină Fizică și de Reabilitare, solicităm Ministerului Sănătății îndreptarea unor erori și discrepanțe privind tematica și bibliografia pentru examenul de medic specialist care a fost programat pentru luna martie 2020 și amânat pentru o dată care urmează să fie anunțată.
Pe site-ul Ministerului Sănătății la pagina Tematica examenului de specialist (http://www.ms.ro/tematici-examen-specialist/) nu se regăsește tematica pentru specialitatea Medicină Fizică și de Reabilitare ci tematica pentru specialitatea Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie (fără bibliografie!), deși la repartiția pe specialități după concursul de rezidențiat din noiembrie 2016 au figurat posturi și locuri în specialitatea Medicină Fizică și de Reabilitare, această denumire a specialității, stabilită prin OMS 1109/06.10.2016, fiind înscrisă și pe carnetul fiecărui rezident.
În anul 2017 Ministerul Sănătății a aprobat Curriculum de pregătire în specialitatea Medicină Fizică și de Reabilitare, propus de Comisia de Specialitate, care conține și tematica pentru examenul de medic specialist, inclusiv bibliografia. De altfel această curriculă este publicată și pe site-ul oficial al concursurilor naționale de rezidențiat https://rezidentiat.ms.ro/curricule/_curricule.html, cu mențiunea pentru ”rezidenți confirmați în specialitate la 01.01.2017 și ulterior”. 
Solicităm pe această cale Ministerului Sănătății un răspuns oficial cu privire la tematica pentru examenul de medic specialist Medicină Fizică și de Reabilitare din sesiunea 2020 și armonizarea informațiilor de pe www.ms.ro și https://rezidentiat.ms.ro/ cu privire la această tematică.


4 mai 2020

Vă informăm că Institutul Național de Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie a publicat o serie de materiale privind reabilitarea respiratorie post Covid-19: Gidul Pacientului, COVID-19 – Sechele pulmonare si recuperarea respiratorie, Oxigenoterapia hiperbară, Modalități de a face față anxietății determinate de COVID-19.

Le puteți găsi la adresa: http://www.inrmfb.ro/stiri-si-media/#1586168220582-c2371318-bdbf


21 ianuarie 2020

Ne face o deosebita placere sa va semnalam aparitia la sfarsitul lui 2019 a reeditarii unui celebru tratat, care merita cu prisosinta titlul de ”carte de capatai” pentru specialitatea de Medicina Fizica si de Reabilitare. Este vorba de tratatul ”Kinetologie” de Tudor Sbenghe.

Multi dintre noi datoreaza o mare parte din formarea lor profesionala in specialitate cartilor de kinetoterapie scrise de domnul doctor Tudor Sbenghe. Indraznesc sa spun ca toti cei care l-am cunoscut ii datoram chiar mai mult pentru ca personalitatea dumnealui si-a pus amprenta pe formarea noastra nu numai ca medici dar si ca oameni.

In cele aproape 800 de pagini ale tratatului veti gasi capitole care abordeaza teme de larg interes, cum ar fi: Introducere in kinetologie. Structura si organizarea sistemului articular. Functionalitatea sistemului articular. Amplitudinea de miscare. Sistemul efector motor. Kinematica si kinetica. Elamente de biomecanica. Structurile suprasegmentare (supramedulare). Controlul motor. Evaluare. Electrodiagnosticul in evaluarea aparatului neuro-muscular. Terapia ocupationala. Exercitiul aerobic si antrenamentul la efort. Adaptari acute si cronice ale sistemului motor. Aspecte de tehnologie in kinetoterapie.

In aceasta editie a fost introdus si un capitol nou, Electrodiagnosticul in evaluarea aparatului neuro-muscular, scris de Prof Dr. Mihai Berteanu impreuna cu Simona Elena Savulescu.

Societatea Romana de Reabilitare Medicala, continuand traditia de a facilita membrilor sai accesul la tratate de specialitate, a hotarat sa distribuie gratuit cu ocazia Congresului SRRM din 30 septembrie-3 octombrie 2020 de la Cluj un numar de 200 de exemplare din tratatul ”Kinetologie” de Tudor Sbenghe. Vor beneficia de tratat primii 100 de medici rezidenti MFR si primii 100 medici specialisti si primari MFR inscrisi la Congres.


13 noiembrie

Proces verbal negocieri Norme COCA, 12.11.201911 noiembrie 2019

Echipa multidisciplinara a AIS CLINICS & HOSPITAL isi mareste colectivul medical si angajeaza:

Medic specialist/primar, specialitate RECUPERARE, MEDICINĂ FIZICĂ ŞI BALNEOLOGIE.

Contact: 0757 042 070 (de luni pana vineri 08:00-18:00) sau trimiteti CV-urile dumneavoastra la email: teodora.calin@aisgrup.ro


17 octombrie 2019

Anuntam pe toti colegii care au participat la Congresul National Anual de Reabilitare Medicala din 2-5 octombrie 2019 ca in eventualitatea in care n-au primit e-mailul pentru descarcarea certificatului de participare, acesta poate fi descarcat si din contul de utilizator de pe pagina noastra, srrm.ro.10 aprilie 2019

5 aprilie 2019

Societatea Română de Reabilitare Medicală organizează în 6-7 mai 2019 Simpozionul Național cu participare internațională

”Tehnologii avansate pentru reabilitarea medicală”

Simpozionul se adresează medicilor de medicină fizică și de reabilitare și fiziokinetoterapeuților.
Taxa de participare este de 50 RON și se achită prin transfer bancar în contul SRRM RO90RNCB0080005653750001. Vă rugăm ca în rubrica Detalii Plată să menționați numele dumneavoastră și Simpozion. Locurile sunt limitate.
După achitarea taxei vă rugăm să completați formularul de înscriere de la adresa: Formular inscriere

Programul simpozionului este disponibil aici: Program simpozion
Simpozionul a fost creditat de CMR cu 12 puncte EMC.


30 martie 2019

 ANUNŢ

Stimaţi colegi,

SPITALUL CLINIC de RECUPERARE MEDICALĂ BĂILE FELIX, ASOCIAŢIA SPITALULUI CLINIC de RECUPERARE MEDICALĂ BĂILE FELIX, UNIVERSITATEA din ORADEA, FACULTATEA de MEDICINĂ şi FARMACIE, COLEGIUL MEDICILOR BIHOR,

în colaborare cu S.C. TURISM FELIX S.A.

vă invită să participaţi la conferinţa cu tema:

”ACTUALITĂŢI ÎN RECUPERAREA MEDICALĂ”

din cadrul celei de a XX- a Ediții a „Zilelor Medicale - Băile Felix”

care se organizează în perioada 30 Mai - 1 Iunie 2019, la HOTEL TERMAL*** din Băile-Felix

Din program:

- Reabilitarea medicală din România în context european.

- Reabilitare neurologică

- Managementul actual al osteoporozei

- Actualităţi în bolile reumatismale.

- Recuperarea medicală în pediatrie.

- Actualități în recuperarea vârstnicului.

- Tehnologii inovative în reabilitare

Fiecare participant va beneficia de puncte din programul de pregătire medicală continuă.

LOCUL DESFĂŞURĂRII

Conferinţa se va desfăşura la Hotelul Termal *** din Băile Felix. (0259-318.214)


12 martie 2019

Societatea Romana de Reabilitare Medicala este pe cale sa finalizeze distribuirea traducerii in limba romana a tratatului de Medicina Fizica si de Reabilitare de R. Braddom. Va informam ca ultimele 50 de exemplare disponibile vor fi trimise numai catre medici primari, specialisti si rezidenti de medicina fizica si de reabilitare care au achitat cotizatia de membru SRRM pentru 2019. Pretul unui tratat este de 150 RON plus cheltuieli de transport.

Tratatul nu mai este disponibil23 februarie 2019

Curs postuniversitar Recuperarea postpartum, 21-22 martie 2019, Amfiteatrul Spitalului Clinic de Recuperare, Cluj-Napoca http://www.umfcluj.ro/educatie-ro/cursuripostuniversitare-ro


15 februarie 2019

Curs Internaţional de Osteoporoză cu Certificare în Osteodensitometrie
29-30 martie 2019, UMF Tîrgu Mureș
https://www.aspor.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=191:cursul-international-de-osteoporoza-cu-certificare-in-osteodensitometrie&catid=14&Itemid=35

14 ianuarie 2019

Societatea Romana de Reabilitare Medicala va informeaza ca distribuie in continuare in 2019 ultimele exemplare din traducerea in limba romana a tratatului Physical Medicine and Rehabilitation de Randall Braddom.
Ca urmare a creșterii prețurilor practicate de serviciile de curierat, SRRM a hotărât scăderea sumei de rambursat pentru tratat de la 175 la 150 RON plus cheltuielile de transport.pentru membrii sai care au achitat cotizatia de membru pentru 2019.
Pentru colegii care nu doresc sa fie membri ai SRRM suma de rambursat scade de la 450 la 425 RON plus cheltuielile de livrare prin curierat rapid.
Îi informăm pe toți cei care nu au intrat în posesia tratatului că o pot face prin completarea unui formular de precomandă la următoarea adresa:

http://goo.gl/forms/7e8PqMeSVi

Îi rugăm pe membrii SRRM să nu trimită formularul până când nu achită cotizația de membru pentru anul curent. Toate informațiile legate de cotizații le găsiți în secțiunea membri pe pagina societății, srrm.ro.


7 ianuarie 2019

2-5 octombrie 2019, Cluj-Napoca

Perioada de trimitere a rezumatelor este 1 iunie - 1 august 2019.
Lucrarile acceptate vor fi publicate in rezumat in volumul Congresului.
20 decembrie 2019

Colegul nostru Laszlo Irsay ne informează că în luna februarie vor avea loc la Cluj-Napoca două cursuri post-universitare: ”Anatomia funcțională și tehnici de reabilitare ale coloanei vertebrale” și ”Tratamentul conservator si chirurgical al piciorului strâmb congenital la copil”. Ne face o deosebită plăcere să le promovăm aici pentru dumneavoastră.

A fost publicat Proiectul Normelor pentru Contractul Cadru 2018. Poate fi descarcat aici.

Observam ca niciuna din solicitarile noastre de modificare a Proiectului de HOTARARE pentru aprobarea pachetelor de servicii si a Contractului-cadru care reglementeaza conditiile acordarii asistentei medicale, a medicamentelor si a dispozitivelor medicale in cadrul sistemului de asigurari sociale de sanatate pentru anii 2018 – 2019 nu a fost luata in considerare. Mai mult, CAS nici macar nu a raspuns la memoriul depus de noi in decembrie 2017.

Ne intrebam cat mai poate dura acest dispret pe care il dovedesc politicienii nostri fata de persoanele cu dizabilitati. 

In timp ce valoarea punctului s-a marit la 2,8 lei pentru medicii de familie si celelalte specialitati medicale, pentru medicii de Medicina Fizica si de Reabilitare consultatia a ramas tot 20 lei. 

Serviciile conexe de kinetoterapie recomandate de alti specialisti sunt decontate cu 30 de puncte, adica cu 84 lei/sedinta in timp ce noua, celor care chiar stim ce e aia kinetoterapie, ni se deconteaza 10,5 lei/sedinta. 

S-a redus durata de punctare a aparatelor de la 10 ani la 8 ani ca deh, trebuie sa bagam in tara tot felul de aparate facute pe vapor despre care nu stie nimeni ce curenti baga in bolnavi. 

Se mentine prevederea ca serviciile de acupunctura sa se deconteze tot din fondurile noastre. Si multe altele. 

E clar ca suntem in fata unei politici deliberate de a ne transforma intr-o tara de handicapati, mai usor de controlat si care voteaza cum li se spune, ca altfel nu-si mai iau ajutorul social.17 februarie 2018

Societatea Romana de reabilitare Medicala multumeste tuturor celor 260 de participanti ca si celor 13 speakeri care au participat la primul simpozion din seria AVC 360° – Calatoria Pacientului” desfasurat la Craiova in 16 februarie 2018.

Va multumim si va asteptam la urmatoarele simpozioane din aceasta serie:

#2  22 Martie  Constanta

#3  19 Aprilie  Iasi 

#4  25 Mai  Sibiu 

#5  7 Septembrie  Timisoara 

#6  16 Noiembrie  Cluj 

#7  14 Decembrie  Bucuresti3 iulie 2017

Ministerul Sănătății a publicat noile tematici de pregătire în specialitate pentru medicii rezidenți:

http://rezidentiat.ms.ro/curricule/_curricule.html


6 februarie 2017

CURS POSTUNIVERSITAR:

 Reabilitarea Continua cu ajutorul sistemelor robotizate

Organizator: Asociatia Spitalului Clinic de Recuperare Medicala Baile Felix si Facultatea de Medicina si Farmacie Oradea

Perioada: 16-17 februarie 2017

Locatia: Spitalul Clinic de Recuperare Medicala Baile Felix

Numar de participanti: 60

Formularul de inscriere se poate descarca la adresa de aici, unde mai puteti gasi informatii despre program si speakeri.


13 ianuarie 2017

La inițiativa Ministerului Sănătății, Guvernul României a aprobat o Hotărâre de Guvern conform căreia pentru 106 Denumiri Comerciale Internaționale (DCI) se elimină de la 1 martie 2017 obligativitatea aprobării medicamentelor de către comisiile de la nivelul Casei Naționale de Asigurări de Sănătate și Casele de Asigurări de Sănătate de la nivel local.

Mai multe amanunte aici.


28 noiembrie 2016

ORDIN nr. 1.355 din 28 noiembrie 2016

privind componenţa, atribuţiile, regulamentul de organizare şi funcţionare al comisiilor de specialitate ale Ministerului SănătăţiiPuteti gasi Ordinul 1355 aici


21 noiembrie 2016
Anunt important:
Al 40-lea Congres National de Reabilitare Medicala va avea loc intre 27 si 30 septembrie 2017 la hotel Ramada, Sibiu.


26 octombrie 2015

Anunt important:
Al 39-lea Congres National de Reabilitare Medicala va avea loc intre 28 septembrie si 1 octombrie 2016 la hotel Ramada, Sibiu.

 

Parteneri


Media