Societatea Română de Reabilitare Medicală

1. Rezumate 

Participantii sunt invitati sa trimita lucrari originale pentru prezentari orale sau poster, cu conditia ca acestea sa nu fi fost publicate anterior. Autorii care vor sustine rapoarte vor respecta de asemenea toate instructiunile de mai jos. Lucrarile acceptate vor fi publicate in rezumat in volumul Congresului. Rezumatele vor fi redactate in romana si engleza. Nu se vor folosi diacritice. Este obligatorie completarea tuturor campurilor din formularul de trimitere a rezumatelor. 

Speaker-ii prezentarilor orale, rapoartelor, simpozioanelor si posterelor vor fi prezenti la locul de desfasurare a congresului (Hotel Crowne Plaza Bucuresti) pentru a-si sustine prezentarile in direct, la data si ora din program. Pentru acestia prezentarea in format power point format 16:9 landscape trebuie trimisa la adresa de email congres@srrm.ro pana in 1 octombrie 2023. 

Lucrarile primite vor fi analizate de Comitetul Stiintific care le poate accepta sau respinge. Se poate solicita autorilor schimbarea formei de prezentare din Prezentare Orala in Poster si invers. Trimiterea unui rezumat implica angajamentul formal al autorului de a de a prezenta lucrarea in sesiunea desemnata de catre Comitetul Stiintific, conform programului.

Pentru ca rezumatul sa fie publicat in Volumul Congresului si inscris in program, cel putin speakerul trebuie sa fie inscris la Congres si cu taxa de participare achitata pana la 1 octombrie 2023.
Neprezentarea unei lucrari implica respingerea rezumatelor trimise la viitoarele congrese.
NU vor fi acceptate rezumatele trimise prin posta sau e-mail.
Rezumatele pot fi trimise numai in format electronic, on-line prin completarea formularului de trimitere.

Perioada de trimitere a rezumatelor este pana in 3 septembrie 2023.


Perioada de trimitere a rezumatelor s-a încheiat.

2. Structura formularului de trimitere a rezumatelor este urmatoarea: 

Titlul rezumatului: 

 • Titlul rezumatului trebuie introdus cu majuscule, sistemul preluand exact formatul introdus.
 • Titlul trebuie sa fie cat mai concis (maximum 200 de caractere incluzand si spatiile).
 • Nu se vor folosi abrevieri în titlu.
 • Autorii sunt responsabili de continutul stiintific al rezumatelor trimise si de traducerea in limba engleza. 

Tematica 

 • Se va selecta tema la care doriti sa afiliati lucrarea dumneavoastra din grila de tematici. 

Numele autorilor 

 • Se vor introduce complet, fara prescurtari in ordinea prenume, nume. 
 • Nu se introduc grade profesionale sau academice. 

Corpul rezumatului 

 • Nu trebuie sa depaseasca 300 de cuvinte si nu va contine grafica sau tabele. 
 • Va rugam sa acordati o atentie deosebita gramaticii, textul fiind preluat asa cum este introdus. Abrevierile vor fi explicate la prima aparitie in text.
 • Comunicarea rezultatelor unei cercetari stiintifice se poate face numai ca prezentare orala sau poster si va respecta urmatoarea structura: Obiective, Material si Metoda, Rezultate, Concluzii. 
 • Optional se pot introduce maxim 5 referinte bibliografice. 

Forma de prezentare 

Se alege forma de prezentare Raport, Prezentare Orala sau E-Poster, conform instructiunilor de mai jos. 

Rezumatele propuse ca Rapoarte vor dezbate teme generale, de mare interes pentru specialitatea de Medicina Fizica si de Reabilitare si vor avea maxim doi autori. Primul autor este cel care va sustine raportul si trebuie sa fie o personalitate cunoscuta in SRRM pentru activitatea stiintifica, didactica sau organizatorica. In cazul in care primul autor al unui raport nu este prezent, raportul nu se va putea prezenta. 

Medicii rezidenti nu pot prezenta lucrari de tipul rapoartelor, cu continut de referat, ci doar rezultate ale cercetarii lor stiintifice sau prezentari ale unor cazuri, interesante pentru participanti. 

3. Instructiuni redactare a prezentarii PowerPoint: 

a. Creati e-posterul in PowerPoint pe diapozitive format 16:9 (meniu Proiectare/Dimensiune diapozitiv: landscape 16:9). Numarul de diapozitive nu este limitat, dar trebuie respectata incadrarea in timpul care va fi alocat. 

b. Structura recomandata dar nu obligtorie: 

 • Primul Slide: Titlu, Autori, Afiliere, 
 • Slide-uri continut: Obiective, Material si metoda, Rezultate 
 • Ultimul slide: Concluzii, (optional Bibliografie) 

Asigurati-va ca textul si fundalul sunt in contrast. Evitati stilul descriptiv, cu mult text. Punctati si ilustrati doar ideile principale, pe care le puteti dezvolta in cursul prezentarii Pentru a insera imagini folositi formatele acceptate in Power Point la o rezolutie cat mai mare pentru proiectia high definition. Nu folositi animatie 

c. Salvati fisierul cu numele primului autor. Daca un autor are mai multe lucrari acceptate si trimite mai multe fisirere PowerPoint, va adauga un numar in ordinea in care trimite fisierele. Ex: Popescu1.pptx sau Ionescu2.pptx 

d. Fisierul PowerPoint trebuie trimis prin email la adresa congres@srrm.ro pana cel tarziu in 1 octombrie 2023. In cazul netrimiterii in termen a e-posterului, rezumatul corespunzator nu va fi publicat in volumul de rezumate.

EXISTA VIATA DUPA ACCIDENTUL VASCULAR CEREBRAL!

Un accident vascular cerebral apare atunci cand un vas de sange (o artera) care furnizeaza sange la nivelul unei zone a creierului se sparge sau este blocat …

https://www.postavc.ro/