Contact

SOCIETATEA ROMÂNĂ DE REABILITARE MEDICALĂ
asociația medicilor de
MEDICINĂ FIZICĂ ȘI DE REABILITARE

Rezumate

Perioada de trimitere a rezumatelor este 1 iunie - 1 august 2019.

Participantii sunt invitati sa trimita lucrari originale pentru prezentari orale sau poster, cu conditia ca acestea sa nu fi fost publicate anterior. Autorii care vor sustine rapoarte vor respecta de asemenea toate instructiunile de mai jos.

Lucrarile acceptate vor fi publicate in rezumat in volumul Congresului.

Rezumatele vor fi redactate in romana si engleza. Nu se vor folosi diacritice. Este obligatorie completarea tuturor campurilor din formularul de trimitere a rezumatelor.

Titlul:

 • Titlul rezumatului trebuie introdus cu majuscule, sistemul preluand exact formatul introdus.
 • Titlul trebuie sa fie cat mai concis (maximum 200 de caractere incluzand si spatiile).
 • Nu se vor folosi abrevieri în titlu.

Autorii sunt responsabili de continutul stiintific al rezumatelor trimise si de traducerea in limba engleza.

Tematica: se va selecta tema la care doriti sa afiliati lucrarea dumneavoastra din grila de tematici.

Numele autorilor se vor introduce complet, fara prescurtari in ordinea prenume, nume. Nu se introduc grade profesionale sau academice.

Corpul rezumatului nu trebuie sa depaseasca 300 de cuvinte si nu va contine grafica sau tabele.

Va rugam sa acordati o atentie deosebita gramaticii, textul fiind preluat asa cum este introdus. Abrevierile vor fi explicate la prima aparitie in text.

Comunicarea rezultatelor unei cercetari stiintifice se poate face numai ca prezentare orala sau poster si va respecta urmatoarea structura: Obiective, Material si Metoda, Rezultate, Concluzii. Optional se pot introduce maxim 5 referinte bibliografice.

Rezumatele propuse ca Rapoarte vor dezbate teme generale, de mare interes pentru specialitatea de Medicina Fizica si de Reabilitare si vor avea maxim doi autori. Primul autor, care va sustine raportul in plenul congresului, trebuie sa fie o personalitate cunoscuta in SRRM pentru activitatea stiintifica, didactica sau organizatorica. In cazul in care primul autor al unui raport nu este prezent, raportul nu se va putea prezenta.

Lucrarile primite vor fi analizate de Comitetul Stiintific care le poate accepta sau respinge. Se poate solicita autorilor schimbarea formei de prezentare din Prezentare Orala in Poster si invers.

Trimiterea unui rezumat implica angajamentul formal al autorului de a de a prezenta lucrarea in sesiunea desemnata de catre Comitetul Stiintific, conform programului.

Pentru ca rezumatul sa fie publicat in Volumul Congresului si inscris in program, cel putin unul dintre autori trebuie sa fie inscris la Congres si cu taxa de participare achitata pana la 1 septembrie 2019.

Neprezentarea unei lucrari implica respingerea rezumatelor trimise la viitoarele congrese.

Rezumatele trimise prin posta, e-mail sau fax NU vor fi acceptate.

Rezumatele pot fi trimise numai in format electronic, on-line prin completarea formularului de trimitere disponibil aici:

FORMULAR TRIMITERE REZUMATE

Redactare Postere

Rezumatele trimise pana la data de 1 august 2019 si acceptate in programul Congresului la sesiunea de Postere vor fi prezentate in format e-poster. Nu va fi posibila afisarea posterelor tiparite.

Autorii vor fi prezenti in spatiul destinat proiectiei e-posterelor pentru intrebari si discutii la data si ora care va fi comunicata in program.

Instructiuni redactare e-poster:

1. Creati e-posterul in PowerPoint pe o pagina format 16:9 (landscape):
 • Numar de pagini (slide-uri): 3 
 • Structura recomandata dar nu obligtorie:
  • Slide 1: Titlu, Autori, Afiliere, Obiective
  • Slide 2: Material si metoda, Rezultate
  • Slide 3: Concluzii, Bibliografie (optional)
 • Asigurati-va ca textul si fundalul sunt in contrast. Evitati stilul descriptiv, cu mult text. Punctati si ilustrati doar ideile principale
 • Marime font: preferabil peste 36 
 • Pentru a insera imagini folositi formatele acceptate in Power Point la o rezolutie cat mai mare pentru proiectia high definition
 • Nu folositi animatie
2. Salvati fisierul cu numele primului autor. Daca un autor trimite mai multe postere, adaugati un numar in ordinea in care au fost trimise rezumatele. Ex: Popescu1.ppt sau Ionescu2.pptx
 

3. E-posterul in format Power Point trebuie trimis prin email la adresa congres@srrm.ro pana cel tarziu in 1 septembrie 2019. In cazul netrimiterii in termen a e-posterului, rezumatul corespunzator nu va fi publicat in volumul de rezumate.


123

 

Parteneri


Media