Contact

SOCIETATEA ROMÂNĂ DE REABILITARE MEDICALĂ
asociația medicilor de
MEDICINĂ FIZICĂ ȘI DE REABILITARE

Comunicat cu privire la înființarea competenței de recuperare neurologică

Aflăm cu surprindere că prof. Gelu Onose lucrează de mai multă vreme împreună cu Comisia de Neurologie a MS la curicula unei competențe de neuroreabilitare, care să fie singura formă ce va permite medicilor de medicină fizică și de reabilitare dar și neurologie să lucreze și să conducă secții clinice de reabilitare neurologică. Mai mult, Comisia de Neurologie a MS a făcut deja o solicitare formală MS pentru introducerea acestei competențe.

Societatea Română de Reabilitare Medicală își exprimă din nou, așa cum a făcut-o și cu alte ocazii, deplinul dezacord cu înființarea acestei competențe, care nu există în nicio țară europeană.

Colegii noștri de specialitate se ocupă de afecțiuni neurologice în fiecare zi, chiar și cei care nu lucrează în secții de reabilitare neurologică și au prin curicula parcursă în rezidențiat toate atuurile ca s-o facă în continuare. În mod paradoxal, curicula de rezidențiat în neurologie nu are prevăzut modul de Medicină Fizică și de Reabilitare deși marea majoritate a afecțiunilor neurologice au nevoie de reabilitare medicală.

Rugăm colegii medici de Medicină Fizică și de Reabilitare să răspundă la întrebările din sondajul de opinie aflat la adresa de mai jos.

http://bit.ly/sondaj_competenta

Descarca comunicatul (in format PDF)

Parteneri

Media