Societatea Română de Reabilitare Medicală

Memoriu Legea 229/2016, numită Legea Fizioterapeutului.

Societatea Romana de Reabilitare Medicala isi exprima pe aceasta cale ingrijorarea fata de promulgarea de catre Parlamentul Romaniei a Legii 229/2016, numita Legea Fizioterapeutului.

Pornind de la o intentie buna, aceea de reglementare a profesiei de fizioterapeut, Legea 229/2016 contine prevederi care contravin bunei functionari a asistentei medicale din Romania și care minimalizeaza intr-un mod de-a dreptul jignitor rolul medicului de specialitate Medicina Fizica si de Reabilitare, atribuind unei profesii conexe actului medical dreptul de a pune un diagnostic si de a stabilii un plan terapeutic, ba chiar de a negocia servicii cu CAS.

Mai mult, legea neaga toate valorile invatamantului medical romanesc trimitand sa lucreze direct cu omul bolnav absolventi de trei ani ai unor facultati neacreditate la domeniul de studii Medicina, ci acreditate la domeniul de studii Arhitectura, Urbanism si Educatie Fizica.

In lege se propun o serie de masuri educationale compensatorii pe o durata de 5 ani pe care daca Ministerul Sanatatii si Ministerul Educatiei le-ar aproba, ar insemna un rabat considerabil de la calitatea actului medical si a invatamantului medical cu grave repercursiuni asupra omului bolnav. Ceea ce este mai grav este ca asa cum se lauda grupul de initiativa care a trimis legea in parlament, a existat un acord prealabil venit chiar din interiorul specialitatii, de la colegii nostri din Comisia consultativa de pe langa ministerul Sanatatii. Aceasta comisie condusa de dl Blendea Dan si avandu-l drept secretar pe dl Iordache Liviu a functionat incepand din 2014 si a fost in sfarsit inlaturata de Ministerul Sanatatii in februarie 2017.

Cele enumerate mai sus sunt doar cateva din motivele pentru care SRRM impreuna cu noua Comisie Consultativa a MS numita in februarie 2017 a depus in 2 martie 2017 un memoriu la Ministerul Sanatatii, memoriu pe care cei interesati il pot citi in intregime.

Memoriu lege fizioterapeut.pdf

EXISTA VIATA DUPA ACCIDENTUL VASCULAR CEREBRAL!

Un accident vascular cerebral apare atunci cand un vas de sange (o artera) care furnizeaza sange la nivelul unei zone a creierului se sparge sau este blocat …

https://www.postavc.ro/